Fortuna Sittard verrast met komst van Dortmund-talent

Reacties

Fortuna Sittard beschikt komend seizoen over Felix Passlack. De rechtsback komt op huurbasis over van Borussia Dortmund.

Fortuna Sittard verrast met komst van Dortmund-talent

Passlack staat te boek als een groot talent, maar slaagde er tot op heden nog niet in echt door te breken bij zijn club. Lukasz Piszczek en Jeremy Toljan versperren de verdediger tot nu toe de weg naar meer speeltijd op de flank. Hij debuteerde als zeventienjarige in het eerste elftal en scoorde op zijn achttiende in een Champions League-wedstrijd tegen Legia Warschau. 

Daarna lukte het niet de stijgende lijn vol te houden. Om die reden wijkt de 21-jarige verdediger tijdelijk uit naar de Nederlandse velden. Vorig seizoen liet Passlack zich al verhuren aan Norwich City, maar bij de Engelsen kwam hij slechts tot twee optredens. Eerder stalde Dortmund hem bij 1899 Hoffenheim.

Nu is het dus Fortuna dat Passlack een compleet seizoen ter beschikking krijgt. De Limburgers spreken zelf van 'een belangrijke slag'. Technisch manager Sjoerd Ars geeft te kennen dat de club een zeer talentvolle speler aan zich heeft weten te binden.

Passlack geeft te kennen dat hij zin heeft in het nieuwe avontuur over de grens. 'Fortuna Sittard speelt op het hoogste niveau in Nederland en ik kijk er naar uit dat ik mijzelf op dit niveau mag gaan bewijzen. Ik heb al behoorlijk wat beelden gezien van de supporters van de club en ik kan niet wachten om voor de Sittardse Grün Gelbe Wand te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer F. Passlack
Meer over F. Passlack
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.