Fortuna Sittard laat degradatiezone met fraaie doelpunten achter zich

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag zijn tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg van Julio Velázquez was met mooie doelpunten te sterk voor FC Volendam, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde vanwege een rode kaart voor Bilal Ould-Chikh.

Fortuna Sittard
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Ould-Chikh werd zes minuten voor rust naar de kant gestuurd, nadat de VAR had geconstateerd dat de technicus wel erg hard was ingekomen op George Cox. Volendam stond op dat moment al op een 1-0 achterstand, door een wonderschone uithaal van Úmaro Embaló, en wist na het wegvallen van Ould-Chikh dat het wel heel erg lastig zou gaan worden om een goed resultaat te halen.

Vlak voor rust kwam Fortuna ook nog eens op 2-0. Ivo Pinto zorgde met een geweldige passeerbeweging op rechts voor het voorbereidende werk en Oguzhan Özyakup drukte af. Zo zat Fortuna, dat voor de interlandbreak al had gewonnen van Excelsior, halverwege op rozen.

In de tweede helft was vooral Burak Yilmaz op zoek naar zijn goaltje. De superster van Fortuna kreeg daar ook kansen voor, maar eerst schoot hij over en niet veel later tikte hij de bal op de paal. Het was wachten op de beslissing, die echter maar niet viel. Volendam kreeg via Robert Mühren zelfs nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Die kans benutte de spits niet en dus kwam Fortuna niet in de problemen. De thuisploeg hielp zelf ook nog de nodige kansen om zeep.

Fortuna klimt dankzij de tweede overwinning van dit seizoen naar de veertiende plek in de Eredivisie. De Limburgers hebben nu zeven punten; twee meer dan FC Volendam, dat is afgegleden naar de zeventiende plaats. FC Emmen kan Volendam later deze zondag bovendien nog passeren.