Fortuna Sittard haalt 'topspits' Polter uit Bundesliga

Reacties

Fortuna Sittard heeft een volgende slag geslagen. De Limburgers hebben met Sebastian Polter (29) een Bundesliga-spits binnengehaald.

Fortuna Sittard haalt 'topspits' Polter uit Bundesliga
© Pro Shots

Fortuna Sitard rondde eerder de komst af van Mats Seuntjens en Mike van Beijnen, die beiden Gençlerbirligi achter zich lieten voor een contract bij de Eredivisionist. Trainer Kevin Hofland weet zich ook verzekerd van de diensten van Polter.

De Duitser was transfervrij na zijn vertrek bij Union Berlin. De aanvaller, die voor twee jaar tekende in Sittard, koos na gesprekken met Hofland voor Fortuna. 'Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie', zegt hij op de clubwebsite.

Technisch manager Sjors Ultee prijst zich gelukkig met Polter. 'We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap. Het is tevens een mooi compliment dat Sebastian gelooft in ons verhaal en we zijn dan ook trots dat hij voor Fortuna Sittard kiest.'

Polter speelde in Duitsland voor VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg, FSV Mainz 05 en Union Berlin. Hij scoorde 51 keer in 152 duels in Duits competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.