Fortuna Sittard doet zaken met AC Milan en presenteert nieuwe spits

Reacties

Fortuna Sittard heeft Marko Lazetic binnen. De negentienjarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan, dat anderhalf jaar geleden nog 4,5 miljoen euro voor hem overmaakte aan Rode Ster Belgrado.

Fortuna Sittard doet zaken met AC Milan en presenteert nieuwe spits
© Pro Shots

De komst van Lazetic hing al even in de lucht: het was bekend dat Fortuna Sittard de aanvaller wilde huren, maar Paul Gladon moest dan nog wel even plaatsmaken in de kleedkamer. Dat gebeurde woensdag. Gladon zet zijn carrière voort in Armenië, waar hij gaat voetballen voor FC Noah.

Lazetic is nu gepresenteerd als zijn vervanger. 'Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna', zegt de Servische spits op de Fortuna-website. 'Ik hoor goede verhalen over de Eredivisie en het is een competitie waarin jonge spelers een kans krijgen. Het doel is om komend seizoen het team te helpen aan zoveel mogelijk overwinningen en me als speler en mens verder te ontwikkelen.'

Americo Branco, technisch manager van Fortuna, is trots op de komst van Lazetic: 'We halen met Marko een talentvolle aanvaller, die op zeer jonge leeftijd al zijn eerste minuten in het profvoetbal maakte. Daarnaast heeft hij zijn debuut voor AC Milan al gemaakt. Die ervaring neemt hij mee naar Sittard. Marko krijgt nu bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten.'

Lazetic deed tot dusver twee keer mee in het eerste elftal van AC Milan: een keer in de competitie en een keer in het Italiaanse bekertoernooi. Bij beide optredens ging het om een korte invalbeurt. Vorig seizoen verhuurde Milan Lazetic een halfjaar aan het Oostenrijkse SCR Altach. Voor die club speelde de aanvaller tien wedstrijden (een als basisspeler); scoren voor Altach deed hij niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.