Fortuna knokt zich naar punt tegen pover FC Utrecht

Fortuna Sittard heeft zaterdag tegen FC Utrecht het tweede punt van het seizoen in de Eredivisie gepakt. De ploeg van trainer René Eijer maakte in de tweede helft vliegensvlug een achterstand goed.

Fortuna Sittard
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Fortuna wacht nog op de eerste zege van het seizoen en kreeg al na drie minuten een goede kans via Andrija Novakovich. Uit een counter bereikte Lisandro Semedo de boomlange spits, die de bal in het zijnet schoot. Even later dwong de spits keeper David Jensen tot een redding. De grootste kans van Utrecht in de eerste helft was van Urby Emanuelson. Daar had Fortuna-doelman Alexei Koselev een antwoord op.

In tegenstelling tot in de eerste helft kreeg Utrecht na rust wel veel grote kansen. Het begon bij linksback Leon Guwara, die alle ruimte kreeg op de linkerflank en besloot uit te halen. De paal redde Fortuna en kort daarna was het opnieuw Koselev die zijn ploeg op de been hield toen Sander van de Streek een poging waagde. Uiteindelijk was het na 68 minuten wel raak voor de bezoekers. Simon Gustafson gaf de bal mee aan Guwara. De linksback vond de vrijstaande Emanuelson, die de score opende.

Toch kon Utrecht maar vijf minuten genieten van de voorsprong. De gasten kregen de bal niet weg toen Mark Diemers de bal uit een vrije trap indraaide. Via invaller José Rodríguez kwam de bal voor de voeten van Novakovich, die deze keer wel het vizier op scherp had staan: 1-1. Koselev hield Fortuna in de extra tijd weer op de been met een knappe redding op een kopbal van Willem Janssen. FC Utrecht staat na vier wedstrijden op vijf punten.