Fortuna haalt Spanjaard met Real Madrid-verleden naar Sittard

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich voor een jaar verzekerd van de diensten van José Rodríguez. De 23-jarige middenvelder komt op huurbasis over van FSV Mainz 05.

Fortuna haalt Spanjaard met Real Madrid-verleden naar Sittard

Technisch directeur Mustafa Aztopal is in zijn nopjes met de aanwinst. 'José heeft gespeeld bij clubs in topcompetities in Spanje, Turkije en Duitsland. En zijn opleiding heeft hij genoten bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld. Ik weet dan ook zeker dat hij ons team dit seizoen nog beter gaat maken', zegt Aztopal op de clubwebsite.

Rodríguez genoot zijn opleiding bij Real Madrid, waar hij reikte tot de hoofdmacht. José Mourinho liet hem in 2012 in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax debuteren. Maar een doorbraak was hem niet gegeven. Na een tijdelijk verblijf bij Deportivo La Coruña verkaste hij in 2015 naar Galatasaray, dat hem een jaar later naar FSV Mainz 05 zag vertrekken.

Tot veel duels voor de Bundesliga-club kwam Rodríguez niet. De teller blijft steken bij vijf optredens. Zijn Bundesliga-debuut in 2016 zorgde voor de nodige ophef door een horrortackle, die hem een rode kaart en een schorsing voor vijf duels opleverde. De Duitse club verhuurde de middenvelder achtereenvolgens aan Málaga en Maccabi Tel Aviv. Rodríguez is nieuweling nummer 14 voor Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.