Fortuna hoopt op Hansson, Ciss op weg naar Frankrijk

Reacties

Fortuna Sittard ziet een welkome versterking in linksbuiten Emil Hansson (21). De jeugdinternational van Zweden staat nog twee jaar onder contract bij het Duitse Hannover 96, dat hem vorig jaar overnam van Feyenoord.

Fortuna hoopt op Hansson, Ciss op weg naar Frankrijk
© Pro Shots

In Rotterdam-Zuid kwam Hansson slechts tot een handvol optredens. In zijn Feyenoord-tijd maakte de aanvaller indruk tijdens een huurperiode bij RKC Waalwijk (41 wedstrijden, dertien goals, twaalf assists). Afgelopen winter maakte Hansson weer een tijdelijke overstap naar de Brabantse club, nadat hij in de Tweede Bundesliga weinig indruk had weten te maken. Tijdens zijn door het coronavirus gekortwiekte tweede verblijf in Waalwijk kwam hij tot zeven wedstrijden en één goal. Fortuna Sittard wil Hansson nu dolgraag in Nederland houden. De Limburgers zijn in onderhandeling met zijn Duitse club en met de speler zelf, die een meerjarig contract kan tekenen.

'We hebben goede gesprekken gehad', zegt technisch manager Sjors Ultee namens Fortuna. 'We zijn niet de enige club die het ziet zitten in Hansson, maar we doen wat we kunnen om hem met te overtuigen met een goed verhaal. Hij heeft met Feyenoord en Hannover twee grote clubs gehad, is daar niet geslaagd. Als hij nu wekelijks gaat spelen, kan hij over één of twee jaar vast weer een stap naar een hoger niveau zetten. Hansson is een talentvolle speler die met zijn kwaliteiten veel aan ons spel kan toevoegen. Daarnaast spreekt hij Nederlands en kent hij de Eredivisie en de cultuur.'

Onduidelijk is nog hoeveel geld Hannover wil zien voor de aanvaller, voor wie de Duitse club vorig jaar zelf nog vier ton betaalde. De financiële speelruimte bij Fortuna is beperkt, al zijn nieuwe inkomsten aanstaande. De onderhandelingen met FC Groningen over Mark Diemers lopen nog steeds, terwijl de aanvallende middenvelder zich ook gevolgd weet door een reeks andere clubs. Ook voor spits Amadou Ciss (20) bestaat concrete interesse, van een niet nader genoemde club uit Frankrijk. De Senegalees international zou Fortuna naar verluidt meer dan een miljoen moeten gaan opleveren. 'De interesse in Amadou wordt concreter', is het enige dat Ultee erover kwijt wil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.