Fortuna dieper in de problemen door bevrijdende uitzege Heracles

Heracles Almelo heeft in de strijd tegen degradatie een grote stap naar veiligheid gezet door middag te winnen in Sittard. Fortuna-doelman Yanick van Osch beleefde een ongelukkige middag.

Fortuna Sittard
0 - 2
Heracles Almelo

De situatie van Fortuna was al ronduit zorgwekkend door de zeventiende plaats op de ranglijst. Wat hoop gaf, was dat in de vorige wedstrijd gewonnen was van een directe concurrent. De 1-0 zege op Willem II van drie weken geleden bood houvast. Het spel van de thuisploeg in de eerste helft tegen Heracles bood dat een stuk minder.

Na een kansarme eerste helft waarin Heracles via aanvallers Sinan Bakis en Anas Ouahim wel dreigend was, ontbrandde de wedstrijd na rust. De bezoekers openden in de 58ste minuut de score via vleugelverdediger Giacomo Quagliata. De linksback stoomde op en werd niet aangepakt. Vanuit een moeilijke hoek in het zestienmetergebied waagde hij zijn kans en zag hij zijn schot via Van Osch in het doel eindigen. De goalie ging daarbij absoluut niet vrijuit, maar dat maakte de vreugde bij de 22-jarige Italiaan er niet minder om na zijn eerste goal voor Heracles.

Heracles deelde acht minuten na de 0-1 een volgende dreun uit. Emil Hansson gaf de bal handig mee aan Bakis, die de korte hoek zocht. Het schot van de spits was niet erg zuiver, maar eindigde via Van Osch wel in het doel. Met aanvallende wissels probeerde Sjors Ultee tevergeefs voor de ommekeer te zorgen. Fortuna ontsnapte nog aan de 0-3 toen Bakis de paal raakte.

Voor Heracles was de 0-2 in Sittard pas de eerste overwinning op vreemde bodem in dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van trainer Frank Wormuth klimt op naar de dertiende plek. Fortuna blijft achter in de kelder van de Eredivisie.