Fortuna bezorgt ADO eerste puntverlies

Emmen gaat alleen aan de leiding in de Gouden Gids Divisie. De Drentse formatie had weinig problemen met BV Veendam, dat niet opgewassen bleek tegen de FC Utrecht-huurlingen van Emmen. Paul Weerman stelde namens de Groningse formatie pas een kwartier tegen het einde iets tegenover de doelpunten van Ruud Berger (2) en Donny de Groot.

ADO Den Haag leverde tegen Fortuna Sittard de eerste punten in (1-1). De Haagse formatie keerde toch als morele winnaar terug uit Limburg, waar het na 24 minuten een verloren avond tegemoet leek te gaan. Dennis den Turk had met een rode kaart het veld moeten verlaten. De aanvoerder van ADO had te veel kritiek op het toekennen van een strafschop, die door Ronald Hamming werd benut. Een klein half uur voor het einde tekende Peter Hofstede voor de verdiende 1-1.

Stormvogels/Telstar profiteerde van het Haagse puntverlies. De ploeg van Toon Beijer klom dankzij een simpele 3-0 zege op FC Eindhoven naar de tweede plaats. Melvin Holwijn scoorde twee keer. Go Ahead Eagles ging op eigen veld onderuit (1-2). Dion Esajas tekende voor de winnende treffer van FC Volendam.

Het meeste spektakel bood de ontmoeting tussen FC Dordrecht en Heracles Almelo (3-4). Aan de Krommedijk deden de Tukkers in de persoon van Yuri Rose het eerst van zich spreken. Maar na de rode kaart voor Peter Reekers draaide Dordrecht de rollen om. Marco Boogers en El Khalifi profiteerden van de man-meer-situatie. Heracles was niet uit het veld geslagen en nam opnieuw het voortouw. Rik Platvoet (2) en Roel Buikema brachten de ploeg van Verbeek opnieuw op voorsprong. Ondanks de 3-4 van Hans van der Woude hield de Almelose ploeg wel stand.

Sparta Rotterdam boekte de tweede zege op rij. Rickey van der Bergh maakte op het kasteel tegen MVV het enige doelpunt. VVV pakte het eerste punt. TOP Oss keek al na enkele minuten tegen een achterstand aan, maar Marinus Dijkhuizen maakte in de tweede helft het doelpunt van Bernard Hofstede ongedaan. Haarlem leed op eigen veld de derde nederlaag van het seizoen. De treffer van Ivar van Dinteren was voldoende voor Helmond Sport voor de drie punten.