Fluminense wil tweetal vedetten terughalen uit Europa

Reacties

Als het aan Mario Bittencourt, president van Fluminense ligt, sluiten Marcelo en Thiago Silva hun carrière straks af bij de club waar het voor de twee iconische verdedigers ooit begon. Die intentie sprak Bittencourt uit op een persconferentie.

Fluminense wil tweetal vedetten terughalen uit Europa
© Pro Shots

'We wachten op de beslissing van Thiago Silva bij Chelsea. We weten nog niet of hij daar zal verlengen. Als we weten dat hij niet verlengt, zullen we hem benaderen voor een terugkeer naar Fluminense. Marcelo willen we ook graag halen, maar hij heeft dezelfde situatie. Ook hij heeft nog een contract in Griekenland voor de rest van dit seizoen. We volgen hun situatie om ze terug te brengen', aldus Bittencourt.

Marcelo verkaste in 2007 naar Real Madrid, waar hij in vijftien jaar tijd een buitengewone hoeveelheid prijzen bij elkaar voetbalde. Afgelopen zomer stapte de linksback transfervrij over naar Olympiakos Piraeus, maar zijn Griekse avontuur verloopt nog niet zoals gehoopt. De 34-jarige Marcelo stond nog geen enkele keer aan de aftrap voor een competitiewedstrijd, en na drie landstitels op rij staat Olympiakos momenteel slechts derde in de stand.

Thiago Silva heeft het dit seizoen beter voor elkaar. Ondanks zijn hoge leeftijd – inmiddels 38 jaar – is hij nog altijd van grote waarde voor zijn huidige club Chelsea, waar hij in 2021 de Champions League mee won. Met zeven Franse landstitels bij Paris Saint-Germain en nog een Scudetto met AC Milan heeft ook de centrumverdediger een beste verzameling eremateriaal overgehouden aan zijn voetbalcarrière.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.