Olympiakos Piraeus stunt met aantrekken Marcelo

Reacties

Opmerkelijk transfernieuws uit Griekenland: landskampioen Olympiakos Piraeus maakt vrijdagavond bekend dat het Marcelo (34) transfervrij heeft aangetrokken. De linksback was al een tijd op zoek naar een nieuwe werkgever nadat hij Real Madrid deze zomer verliet. In de Griekse havenstad tekent hij voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Olympiakos Piraeus stunt met aantrekken Marcelo
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olympiakos werd in de afgelopen 26 jaar liefst 22 keer landskampioen in de Griekse competitie en komt dit seizoen uit in de Europa League. Daarin treffen de Grieken, die de transfer net op tijd hebben afgerond om hem nog te kunnen inschrijven voor dat toernooi, FC Nantes, SC Freiburg en Qarabag. Marcelo wordt bij Olympiakos ploeggenoot van onder meer Garry Rodrigues, de Nederlandse ex-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Dordrecht. Ook Marios Vrousai, die een jaar op uitleenbasis bij Willem II speelde, behoort tot de uitpuilende A-selectie van Olympiakos.

Door te tekenen bij een club die bijna altijd kampioen wordt, heeft Marcelo de kans om zijn prijzenkast verder uit te breiden. Allicht zal hij eerdaags een groter exemplaar moeten aanschaffen, want in ruim vijftien jaar bij Real Madrid verzamelde de Braziliaan al het nodige eremetaal. Op zijn imposante palmares prijken vijf Champions Leagues, zes Spaanse landstitels, twee Spaanse bekers, viermaal de wereldbeker voor clubteams, drie keer de Europese Super Cup en vijf keer de Spaanse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.