Flinke schorsing voor Mbappé na emotionele reactie

Reacties

Kylian Mbappé is hard gestraft voor zijn eerste rode kaart ooit in competitieverband. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een schorsing van drie wedstrijden gekregen.

Flinke schorsing voor Mbappé na emotionele reactie

Mbappé werd afgelopen zaterdag tegen Olympique Nîmes van het veld gestuurd door scheidsrechter Jerome Brisard, nadat de aanvaller tegenstander Teji Savanier een flinke duw had gegeven. Dat deed Mbappé vlak nadat hij was neergehaald door diezelfde Savanier. De middenvelder van Nîmes is voor die actie ook hard aangepakt: hij is voor liefst vijf wedstrijden geschorst.

Mbappé moet de komende drie competitieduels van PSG toekijken. Hij mist hierdoor de wedstrijden tegen Saint-Étienne, Stade Rennes en Stade de Reims. Mbappé zit momenteel bij de Franse nationale ploeg, die donderdag in de Nations League tegen Duitsland speelt, en was woensdagavond dan ook niet aanwezig om zichzelf voor de disciplinaire commissie van de LFP te verdedigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mogelijk heeft het feit dat Mbappé na afloop van de wedstrijd aangaf dat hij geen spijt had van zijn actie voor de LFP meegespeeld in het bepalen van de hoogte van de straf. 'Het was een optelsom. Natuurlijk moet ik hiervan leren, omdat clubs als Nimes dit anders elke week gaan doen en dan pak ik vaker rood. Of ik spijt heb? Nee, ik zou het zo weer doen', zei Mbappé zaterdagavond.

PSG-trainer Thomas Tuchel nam zijn pupil na de wedstrijd in bescherming. 'Het was een verschrikkelijke overtreding en Kylian reageerde emotioneel. Hij had geluk dat hij geen zware blessure opliep. Natuurlijk wil ik dat hij dan rustig blijft, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hij heeft niemand geslagen, alleen geduwd. Ik baal van zijn rode kaart, maar ben niet boos.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.