Flinke naweeën voor AZ na CL-uitschakeling

Reacties

Arne Slot heeft de nodige personele problemen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Tegen zijn oude club kan de AZ-coach niet beschikken over Oussama Idrissi en Ron Vlaar.

Flinke naweeën voor AZ na CL-uitschakeling
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Idrissi was juist op de weg terug nadat hij een twijfelgeval was voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev van afgelopen dinsdag. De linksbuiten viel in bij dat duel in de voorronde van de Champions League en heeft klachten overgehouden aan de nederlaag in Kiev. Slot bevestigde bij zijn vooruitblik dat de dribbelaar een terugslag heeft gehad. Voor Vlaar, die dinsdag nog basisspeler was, komt het duel met PEC ook te vroeg.

Voor Slot kwamen er nog extra zorgen bij toen Jordy Clasie de training vroegtijdig verliet. De middenvelder is nog een twijfelgeval voor de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen voor AZ. Slot denkt dat de blessureproblemen niet op zichzelf staan: 'Het begint wel een beetje het verhaal van de afgelopen weken te worden. Je ziet het overigens bij veel clubs sinds de coronastop: de toename aan blessures.' Calvin Stengs is wel speelklaar na eerdere klachten.

Slot was wel blij met de manier waarop zijn selectie weer voor de dag kwam na de grote teleurstelling vanwege het mislopen van Champions League-voetbal. Donderdag werd er scherp getraind en de trainer meent dat zijn ploeg zo helemaal klaar is om de Eredivisie goed te starten: 'Ik kan niet bij de spelers in hun hoofd kijken, maar wel zien hoe ze op het trainingsveld staan. Dat zag er dus goed uit.'

Voor AZ is PEC-thuis dus het begin van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht die oorspronkelijk vorig weekend gepland stond, werd uitgesteld om de Alkmaarders meer rust te gunnen en zo een betere kans te geven op het bereiken van de groepsfase van de Champions League.

'Raar dat juist de mooiweervoetballers van AZ niet thuisgaven tegen Kiev'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.