Flick waarschuwt Lyon: 'Wij moeten spelen zoals tegen Barça'

Reacties

Bayern München-trainer Hansi Flick kijkt vol vertrouwen uit naar de clash met Olympique Lyon in de halve finales van de Champions League. Tegelijkertijd is de Duitser ook op zijn hoede voor de Franse stuntploeg.

Flick waarschuwt Lyon: 'Wij moeten spelen zoals tegen Barça'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Lyon verraste de afgelopen weken door achtereenvolgens Juventus en Manchester City uit te schakelen. 'We hebben Lyon geanalyseerd en weten waar hun sterke punten liggen. Ze hebben een goede en compacte defensie, maar ook veel kwaliteit in de voorhoede. Wij willen naar de finale en dus moeten we Lyon verslaan, maar we weten dat het niet makkelijk wordt', zegt Flick op zijn persconferentie.

Toch is Bayern op voorhand uiteraard de favoriet. De kampioen en bekerwinnaar van Duitsland is bezig aan een ongekende Champions League-campagne. Bayern won al zijn negen wedstrijden in het miljardenbal en deed dat ook nog eens met klinkende cijfers, het doelsaldo van 39-8 is indrukwekkend. Flick kan dan ook niet anders dan tevreden zijn over zijn ploeg.

'Ik ben erg onder de indruk van het team. Er heerst een zeer goede sfeer en we hebben enorm veel kwaliteit. Ik ben relaxed, want ik weet dat het team heel gefocust is en hoge doelen stelt. We moeten spelen zoals we tegen Barcelona deden. We moeten op honderd procent spelen, anders is het niet genoeg', benadrukt de 55-jarige coach, die tegen de Fransen weer kan beschikken over Benjamin Pavard, al start de rechtsback vermoedelijk op de bank.

Aanvaller Serge Gnabry was ook aangeschoven. Hij blikte nog even terug op de historische 8-2 zege op Barcelona. 'We gingen die wedstrijd in met de intentie om te winnen, maar dit resultaat had ik natuurlijk ook niet verwacht. Maar het hoort bij ons spel dat we altijd meer willen. We genieten ervan om samen te spelen, de sfeer in de ploeg is heel goed. We kijken ontzettend uit naar de wedstrijd.'

Champions League-campagne Bayern München


'Bayern was niet eens top, ze hadden met 13-0 kunnen winnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.