Fiorentina verslaat Napoli in slotfase, blessure Mertens

Reacties

Fiorentina heeft zich na de uitschakeling in de Europa League goed herpakt tegen Napoli. In Stadio San Paolo bepaalde Joaquín (foto) in de slotfase de eindstand in het voordeel van La Viola: 0-1.

Fiorentina verslaat Napoli in slotfase, blessure Mertens

In Napels had de thuisploeg het betere van het spel in de openingsfase met kansen voor Gonzalo Higuaín, Marek Hamšík en Lorenzo Insigne, die de voorkeur kreeg boven Dries Mertens. Voor Napoli was er geen vuiltje aan de lucht. Tot de 37ste minuut toen Marko Bakic op het doel van Pepe Reina afstormde.

De Montenegrijnse middenvelder van La Viola leek op ferme wijze gestopt te worden door Faouzi Ghoulam, maar scheidsrechter Paolo Tagliavento oordeelde anders en bestrafte de Algerijn met rood. Het tiental van Napoli hield lange tijd knap stand, maar wist ook met invaller Mertens niet meer te scoren. De kleine Belg moest enkele minuten na zijn invalbeurt al weer naar de kant met een enkelblessure.

In de slotfase was het alsnog raak. Na een bekeken voorzet van Manuel Pasqual kopte Joaquín van dichtbij binnen: 0-1. De ploeg van trainer Rafael Benítez behoudt ondanks de nederlaag de derde plek, terwijl Fiorentina is terug te vinden op plaats vier in de Serie A.

Voorproefje
Het duel tussen Napoli en Fiorentina werd gezien als een voorproefje voor de bekerfinale van zaterdag 3 mei. Napoli was in de halve finale te sterk voor AS Roma, terwijl Fiorentina zich voor de eindstrijd plaatste ten koste van Udinese. Voor beide ploegen de enige kans om dit seizoen nog een prijs te pakken. Zowel Napoli als Fiorentina werd deze week uitgeschakeld in de Europa League. Ook de titel is voor beide teams geen optie gezien de ruime voorsprong van koploper Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.