Fiorentina vernedert Inter en grijpt koppositie

Internazionale staat weer met beide benen op de grond na de ontluisterende nederlaag tegen Fiorentina. De ploeg van trainer Roberto Mancini was op eigen veld kansloos: 1-4.

Na de vijfde speelronde bezetten Inter en Fiorentina de eerste en tweede plaats in de Serie A, maar het krachtsverschil in Stadio Giuseppe Meazza was erg groot. Halverwege de eerste helft was de topper al beslist in het voordeel van de bezoekers, die daarbij hulp kregen van Samir Handanovic. De doelman van Inter veroorzaakte al na vier minuten een strafschop door Nikola Kalinic neer te leggen. Josip Ilicic schoot de bal vanaf elf meter langs zijn Sloveense landgenoot.

In de achttiende minuut greep Handanovic ook niet goed in bij een vlammend schot van Ilicic, waarna Kalinic van dichtbij het laatste zetje gaf. De spits was zonder twijfel de smaakmaker, want in de 23ste minuut tekende hij voor 0-3 en een overtreding van Miranda op de doorgebroken Kroaat leverde de Inter-verdediger na ruim een half uur een directe rode kaart op. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van Fiorentina, dat echter geen gas terugnam.

Nadat Mauro Icardi na een uur de eer had gered namens Inter, maakte Kalinic een klein kwartier voor tijd zijn derde doelpunt van de avond. Ilicic bereidde de treffer voor. Het bleek het slotakkoord in Milaan. Fiorentina heeft nu net als Inter vijftien punten uit zes wedstrijden, waardoor het de nieuwe koploper is in de Serie A.