Financiële crisis Barcelona duurt voort: spelers nog niet akkoord met minder salaris

Reacties

Barcelona heeft nog geen akkoord met de spelersgroep bereikt over salarisverlagingen. De besprekingen zijn vooralsnog opgeschort, zo melden de Catalanen in een statement.

Financiële crisis Barcelona duurt voort: spelers nog niet akkoord met minder salaris
© Pro Shots

De economische schade van de coronacrisis loopt in de miljoenen bij clubs en Barcelona is zeker geen uitzondering. Het bestuur van de Catalanen rekent voor dit seizoen op een omzetdaling van meer dan driehonderd miljoen euro. Barcelona wil dat de spelers daardoor 191 miljoen euro aan salaris inleveren.

Voorlopig is er van een akkoord echter geen sprake, ondanks 'intense dagen van onderhandelingen'. Beide partijen zijn nog wel on speaking terms, zo verzekeren de Catalanen. Sterker nog: de laatste dagen zijn al de nodige hobbels overwonnen. Daardoor is overeengekomen dat iedereen de zaak even laat bezinken. De inzet is dat er vanaf 23 november opnieuw wordt onderhandeld.

Door de financiële crisis was Barcelona tijdens de recente transferperiode nauwelijks in staat aankopen te doen. Daarbovenop werd de club van trainer Ronald Koeman geplaagd door een bestuurscrisis, die onlangs culmineerde in het vertrek van preses Josep Maria Bartomeu.

Barcelona verlengde onlangs een aantal contracten, waaronder dat van Frenkie de Jong:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.