Filmpje Neymar betekent ontslag, Van Persie droomt niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Filmpje Neymar betekent ontslag, Van Persie droomt niet

do

• Een Braziliaanse verpleegster dacht een onschuldig filmpje te maken van de aankomst van de geblesseerde Neymar in het ziekenhuis, maar het kostte de dame uiteindelijk haar baan. De verpleegkundige legde vorige week vrijdag vast hoe de sterspeler met een gebroken rugwervel het hospitaal werd binnengereden en zette het fragment op YouTube. De directeur van het São Carlos-ziekenhuis was daar niet van gediend.

'Wij vinden dat iedereen die het ziekenhuis binnenkomt een patiënt is', zei Márcia Real tegen de Braziliaanse krant Globo. 'Ongeacht of hij Neymar heet of niet, hij is een patiënt. En we kunnen patiënten hier niet aan blootstellen.' Een ontslag op staande voet bleek volgens deze directeur de enige juiste straf voor zijn medewerkster.

• Volgens de Duitse Sportschau is er geen twijfel over mogelijk: Duitsland wordt wereldkampioen. De redactie heeft via een vrij simpele formaule berekend dat onze oosterburen dit jaar wel de Wereldbeker móét winnen. Want, stelt het tv-programma: Brazilië pakte in 1970 én 1994 de titel, Italië in 1982 én 2006.

Tussen die jaartallen zit bij beide landen 24 jaar. Duitsland werd in 1990 voor het laatst wereldkampioen. En 24 jaar na dato is het, inderdaad, 2014. (West-)Duitsland speelde destijds de finale tegen Argentinië (1-0), woensdag in de halve finale tegenstander van Oranje. Gaat de geschiedenis zich herhalen? De cijfers spreken in het voordeel van Joachim Löw en zijn manschappen.

Willem van Hanegem zint op revanche. De Kromme kijkt al over de halve finale heen en hoopt op een eindstrijd tussen Nederland en Duitsland. 'Het is tijd voor revanche', zegt hij in een gesprek met het AD. Van Hanegem, die veertig jaar geleden met Oranje de finale in en tegen West-Duitsland verloor (2-1), heeft zijn analyse van Die Mannschaft al gereed. 'De angel van de Duitsers zit in het middenveld.'

Daarnaast heeft hij met zijn gortdroge manier van relativeren ook wel wat te zeggen over die andere halve finalist, Brazilië. 'Die Luiz probeert de bekkentrekker van het toernooi te worden', zegt Van Hanegem. 'Felipe Scolari vind ik helemaal verschrikkelijk. Hij kan gewoon geen Braziliaan zijn. Echte Brazilianen houden van voetbal en van elk veld pluk je betere spelers dan de gasten die hij nu opstelt.'

• Dan heb je 155 kilometer lang op je fiets gezeten, nog een sprint eruit geperst en ben je al slalommend door de kluwen mensen bij de bus van je ploeg aangekomen. De renners in de Tour de France zullen vast hebben gedacht dat ze dan alles wel gehad hadden, maar niets was minder waar. Want daar stond José Mourinho de deelnemers op te wachten.

Wielrenners van Orica-GreenEdge maakten dankbaar gebruik van het bezoek van de markante Chelsea-trainer en gingen één voor één met hem op de foto. The Special One bezocht bij de aankomst in Londen de bussen van de teams die geparkeerd stonden in de buurt van Buckingham Palace. Misschien zocht hij er nog een uit om volgend seizoen voor de eigen doelmond te parkeren.

'Een droom? Tegen Argentinië spelen is geen droom. Het interesseert me niks. We moeten gewoon winnen.'
Aanvoerder Robin van Persie zegt in een gesprek met De Telegraaf dat het hem niets uitmaakt van wie en hoe Oranje wint, áls de ploeg maar zegeviert. Toch moet hij woensdagavond met het Nederlands elftal eerst Argentinië verslaan.

• Als je toch uit het WK geknikkerd bent, moet je ook maar van je vrije tijd genieten. De Spanjaard Gerard Piqué begrijpt dat maar al te goed. Het ene moment is hij bij zijn Shakira, het andere moment zit de verdediger van Barcelona - met trendy koptelefoon op - aan de pokertafel in Las Vegas.

Wil hij het premiebedrag dat de Spanjaarden zouden krijgen bij WK-winst nog bij elkaar spelen, dan zit Piqué waarschijnlijk nog wel even aan de tafel. De onttroonde wereldkampioenen hadden in dat geval naar verluidt 720 duizend euro op hun rekening mogen bijschrijven.

Jorge Valdivia ging er eens lekker voor staan: de Chileense WK-deelnemer wilde de bal vanaf de achterlijn in het doel laten verdwijnen. De dertigjarige middenvelder van de Braziliaanse club Palmeiras krulde er zijn broek eens goed voor om – de reden daarvoor is ons nog onbekend – en schoot inderdaad raak! Valdivia lijkt zichtbaar trots op zichzelf en zijn prestatie, en terecht.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.