Fikse straffen Boca na Atlético-clash met brandblusser en traangas

Reacties

De Zuid-Amerikaanse bond heeft Boca Juniors zwaar gestraft voor het wangedrag van de spelers na het Copa Libertadores-duel met Atlético Mineiro.

Fikse straffen Boca na Atlético-clash met brandblusser en traangas
© Pro Shots
Atlético Mineiro
Atlético Mineiro
ns
0 - 0
Boca Juniors
Boca Juniors

Na de controversiële zege van Atlético Mineiro in de achtste finale van het toernooi om de Copa Libertadores ging het compleet mis in de catacomben van Estádio Governador Magalhães Pinto. Zes spelers van Boca Juniors werden naderhand opgepakt door de Braziliaanse politie naar aanleiding van het gebruikte geweld.

Er was met dranghekken gegooid, terwijl de politie zich gedwongen voelde traangas te gebruiken. Voormalig Manchester United-speler Marcus Rojo pakte er zelfs een brandblusser bij, die hij uiteindelijk niet gebruikte. Maar hij ontkomt niet aan een straf. De Zuid-Amerikaanse bond heeft hem naast een boete van ruim twintigduizend euro voor vijf duels geschorst.

Ook zijn teamgenoten Sebastián Villa en Cristian Pavón (zes duels), Carlos Izquierdoz (4), Diego González (3) en Javier García (2) kregen een sanctie opgelegd voor hun bijdrage aan de ongeregeldheden. Boca Juniors heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de straffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.