Traangas en brandblusser: clash tussen Boca en Atlético loopt volledig uit de hand

Reacties

Na de uitschakeling van Boca Júniors op het toernooi om de Copa Libertadores door Atlético Mineiro zijn de gemoederen hoog opgelopen. De Braziliaanse politie gebruikte zelfs traangas om de Argentijnen te beteugelen.

Traangas en brandblusser: clash tussen Boca en Atlético loopt volledig uit de hand
© Pro Shots

Vorige week was de woede bij Boca al groot, na de omstreden beslissing om het doelpunt van Diego González af te keuren. De scheidsrechter van dienst zei dat het een zuivere goal was, maar werd gecorrigeerd door de VAR vanwege een lichte duwfout. Daardoor bleef het bij 0-0 in La Bombonera. Bij de return in Brazilië volgde een déjà-vu. Opnieuw keurde de VAR een doelpunt van Boca af en bleef het 0-0, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Atlético Mineiro nam de penalty’s beter en knikkerde Boca zo dus verrassend uit de Zuid-Amerikaanse Champions League.

Na afloop liep het volledig uit de hand in Mineirão. Het begon met Atlético-president Sérgio Coelho, die verhaal kwam halen bij de kleedkamer van de bezoekers. Hij was niet gediend van het gedrag en de uitspraken van de Argentijnen en dat liet hij onomwonden weten, hij zou zelfs voorwerpen in de kleedkamer hebben gegooid. De spelers van Boca explodeerden vervolgens van woede en zochten de fysieke confrontatie met alles en iedereen van Atlético.

De Braziliaanse politie greep hardhandig in, waardoor er een heftige clash ontstond. Op de beelden is te zien hoe spelers en andere vertegenwoordigers van beide clubs en de politie met elkaar op de vuist gaan en elkaar bekogelen met van alles en nog wat, van flessen tot dranghekken. Voormalig Manchester United-verdediger Marcos Rojo pakte op een gegeven moment zelfs een brandblusser om de aanval te openen, maar die gebruikte hij uiteindelijk niet. Om verhitte ruzie onder controle te krijgen, voelde de Braziliaanse politie zich genoodzaakt om traangas te gebruiken.

Vice-voorzitter Juan Román Riquelme van Boca uitte achteraf zijn ongeloof over de gang van zaken: 'Ze wilden ons simpelweg niet door laten gaan, dat is de waarheid. We hebben beide wedstrijden gewonnen, maar als ze onze goals niet tellen, sta je machteloos. De Copa Libertadores verliest zijn prestige', aldus Riquelme over de uitschakeling. De Argentijn kwam ook terug op het incident achteraf: 'Er kwam een man in pak bij onze kleedkamer die de jongens duwde en uitdaagde. Vervolgens gooit de politie traangas naar onze jongens. Wat moet je dan: jezelf verdedigen of jezelf laten slaan?'

De selectie van Boca heeft volgens Argentijnse media ’s nachts nog aangifte gedaan bij een politiebureau in Belo Horizonte en heeft de nacht doorgebracht in Brazilië. Niemand is gearresteerd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.