FIFPro zet vraagtekens bij meespelen Amrabat: 'Ik heb dit zelf bepaald'

Reacties

Los van het goede spel van Marokko baarde de wedstrijd tegen Portugal (1-0 nederlaag) om nog een reden opzien: Nordin Amrabat verscheen aan de aftrap, nadat hij vijf dagen ervoor tegen Iran een hersenschudding had opgelopen. Sommigen noemden het feit dat hij speelde onverantwoord, zelf leek de aanvaller weinig risico te zien in zijn optreden.

FIFPro zet vraagtekens bij meespelen Amrabat: 'Ik heb dit zelf bepaald'

De Nederlandse Marokkaan vertelde na afloop dat hij een weloverwogen beslissing had genomen om te spelen, nadat er in de afgelopen dagen veel was gesproken over de hersenschudding die hij had opgelopen. 'Daar heb ik zeker over nagedacht. Ik heb een beetje lopen googelen en de hersenscan was goed. Kijk, dat is natuurlijk het belangrijkste. En natuurlijk is het altijd een risico als je nog een klap erop krijgt. Maar uiteindelijk heb ik zelf bepaald dat ik zou spelen en het is goed gegaan. Nu goed rusten en hopelijk tegen Spanje, ja, proberen te winnen.'

Amrabat vertelt dat hij heeft overlegd met de medische staf, maar dat hij uiteindelijk zelf de keuze maakte om aan de aftrap te verschijnen. Dat ging goed, al voelde hij wel dat de wedstrijd hem fysiek wat zwaarder was gevallen. 'Ik voelde me wel vermoeider dan normaal. Ik had wel wat zwaardere benen. Of het daaraan lag weet ik niet, maar uiteindelijk hebben we verloren. De klok tikt door en de wereld gaat gewoon weer verder.'

Hoewel Amrabat zich niet druk lijkt te maken, doet de buitenwereld dat wel. Met name de FIFPro was duidelijk in zijn bewoordingen, waarbij het zich afvroeg of het protocol voor hersenschuddingen wel was gevolgd. De internationale spelersvakbond gaf aan dat er in de afgelopen jaren te weinig progressie is geboekt op dit vlak. Om het standpunt te benadrukken toonde FIFPro foto's van Amrabat van tijdens de wedstrijd tegen Portugal, één met hoofdbeschermer en één zonder. Die had Amrabat namelijk al snel in de wedstrijd van zijn hoofd gehaald.

Zowel de beslissing om met de beschermer te spelen, als om het attribuut al snel in de wedstrijd te verwijderen, kwam van Amrabat zelf. 'Het was te warm. Het was niet zo dat ik het van de FIFA moest dragen, ik had het zelf besteld en ik wilde er zelf mee spelen. De FIFA heeft wel een brief gestuurd naar onze bondsarts, over de behandeling (tijdens de wedstrijd tegen Iran, red.), al weet ik daar het fijne niet van.'

Die brief ging over het moment dat Amrabat de hersenschudding opliep. De teamarts paste daarbij een ietwat onorthodoxe behandeling toe, waarbij Amrabat werd geprobeerd overeind te krijgen. Na die wedstrijd was de vraag of Amrabat überhaupt nog aan spelen zou toekomen tijdens dit WK. Er werd zelfs gesuggereerd dat hij het Marokkaanse kamp voortijdig zou verlaten.

Het totaal tegenovergestelde gebeurde. Of Amrabat na alle nieuwe ophef ook tegen Spanje zal spelen, is niet duidelijk. Dat het verhaal nog een staartje zal krijgen wel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Marokko had natuurlijk wel de trekker moeten overhalen tegen Portugal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.