FIFPRO noemt maatregelen FIFA nuttig en teleurstellend

Reacties

De internationale spelersvakbond FIFPRO is niet geheel tevreden met de aangekondigde, buitengewone transferwindow in Rusland en Oekraïne. De maatregelen worden nuttig genoemd, maar de vakbond had liever drastischere ingrepen gezien. Dit laat FIFPRO weten in een statement.

FIFPRO noemt maatregelen FIFA nuttig en teleurstellend
© Pro Shots

'Hoewel de genomen maatregelen nuttig zijn, gaat het besluit van de FIFA-raad om contracten van buitenlandse spelers alleen op te schorten niet ver genoeg.' De FIFPRO beargumenteert dat het voor spelers moeilijk zal zijn om een nieuwe club te vinden met alle onzekerheid in het oorlogsgebied en dat ze over een paar weken opnieuw in een moeilijke situatie terechtkomen.

Buitenlandse spelers die vertrekken uit Rusland of Oekraïne, moeten op 1 juli 2022 terugkeren bij hun huidige werkgever. 'Samen met het World Leagues Forum heeft FIFPRO richting de FIFA gecommuniceerd dat deze spelers hun contract moeten kunnen beëindigen. Wij blijven bij dit standpunt en blijven ons hiervoor inzetten. Het is teleurstellend dat andere belanghebbenden in dit proces niet bereid waren om in te stemmen met deze belangrijke stap.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.