FIFPro luidt de noodklok na van veld stappen Marega

Reacties

De FIFPro maakt zich ernstig zorgen over de gebrekkige bescherming van spelers tegen racisme. Het voorval in Portugal met Moussa Marega is een bevestiging dat de huidige aanpak tekortschiet.

FIFPro luidt de noodklok na van veld stappen Marega
© Pro Shots

Marega stapte zondag van het veld na racistisch te zijn bejegend door fans van Vitória Guimarães-fans. De Malinese aanvaller van FC Porto kwam na afloop met een verwijt aan het adres van de arbiter, die hem niet de bescherming had geboden die verwacht kon worden.

In de ogen van de FIFPro is dat helaas tekenend voor de huidige situatie in het voetbal. De internationale spelersvakbond ziet in de situatie van Marega een bevestiging van een gebrek aan bescherming van spelers tegen racisme en discriminatie.

De protocollen worden niet goed gevolgd of de aangekondigde maatregelen sorteren niet het gewenste effect, zo stelt de FIFPro vast op basis van recente incidenten. Bovendien ontbreekt in veel landen de strafrechtelijke vervolging van dergelijk wangedrag in stadions of online. De vakbond pleit daarom voor meer effectieve maatregelen én dat de autoriteiten hun verantwoordelijkheid nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.