Van veld gestapte Marega haalt ook uit naar arbiter: 'Je bent een schande'

Reacties

Moussa Marega heeft in felle bewoordingen het gedrag van de Vitória Guimarães-fans en van de scheidsrechter afgekeurd. De Malinees van FC Porto was zondag van het veld gestapt in reactie op aanhoudende racistische spreekkoren.

Van veld gestapte Marega haalt ook uit naar arbiter: 'Je bent een schande'
© Pro Shots

Marega hield het zondag na ruim een uur voor gezien en beende boos naar de kant als reactie op de racistische bejegening door de aanhang van Vitória Guimarães. 'Ik wil deze idioten in het stadion alleen maar zeggen: fuck you', zei de spits van FC Porto op Instagram.

Marega haalde in zijn reactie ook uit naar de arbitrage. 'Ik bedank ook de scheidsrechter voor het niet verdedigen van mij en het mij een gele kaart geven omdat ik voor mijn huidskleur opkwam', schreef hij met bijtend cynisme oevr Luis Godinho. 'Ik hoop dat ik jou nooit meer op een voetbalveld tegenkom. Je bent een schande.'

Marega kreeg op social media steun van onder anderen zijn trainer Sérgio Conceição. 'Wij zijn allemaal Moussa. #neetegenracisme'. Ook het Portugese OM heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Marega
Meer over M. Marega
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.