De Bruyne wijst City de weg, horrorreeks Marseille vervolgd

Reacties

Manchester City heeft ook zijn derde duel in Groep C gewonnen. Olympique Marseille evenaarde een twijfelachtig Champions League-record.

De Bruyne wijst City de weg, horrorreeks Marseille vervolgd
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Kevin De Bruyne had vorige week bij zijn eerste optreden in het nieuwe Champions League-seizoen met twee assists zijn stempel gedrukt op de wedstrijd bij Olympique Marseille (0-3). In de achttiende minuten stelde hij toen Ferrán Torres in staat de score te openen. Tegen Olympiakos Piraeus hadden ze minder tijd nodig om de ban te breken. Al in de twaalfde minuut zette De Bruyne Ferrán vrij voor doelman José Sá; 1-0.

Een vergelijkbaar scenario tekende zich af als tegen Marseille, want Olympiakos moest net als de Fransen in het laatste kwartier definitief het hoofd buigen voor The Citizens. Gabriel Jesus, op aangeven van De Bruyne, en João Cancelo zorgden voor de genadeklap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Porto
FC Porto
3 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

De terugkeer op het hoogste Europese strijdtoneel na een afwezigheid van zeven jaar was geen succes voor Olympique Marseille. De eerste twee duels gingen verloren, waardoor de Franse formatie de laatste elf duels op rij in de Champions League verloor. Die horrorreeks kreeg een vervolg in Portugal, waardoor het twijfelachtige record van Anderlecht werd geëvenaard.

Dat had Marseille ook aan zichzelf te wijten. Dimitri Payet liet in de tiende minuut een uitgelezen kans op de 1-1 liggen. De middenvelder schoot de bal van elf meter over. Aan de andere kant had Sergio Oliveira wel succes met zijn penalty, waarmee hij het voorbeeld van Moussa Marega volgde. De spits had de score in de vierde minuut geopend. Nu rust maakte Luis Diaz een einde aan de onzekerheid met zijn 3-0. Kevin Strootman kwam in de 82ste minuut nog binnen de lijnen bij Marseille.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
5
1
0
13-1
+12
16
2
FC Porto
6
4
1
1
10-3
+7
13
3
Olympiakos Piraeus
6
1
0
5
2-10
-8
3
4
Olympique Marseille
6
1
0
5
2-13
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.