Manchester City heeft zonder al te veel problemen de tweede zege in de Champions League geboekt. In Groep C pakte FC Porto z'n eerste punten.

Olympique Marseille
0 - 3
Manchester City

Manchester City is in eigen land bezig aan een stroef seizoen met meer puntenverlies dan The Citizens gewend zijn. In de Champions League vergaat het de ploeg van Pep Guardiola een stuk beter. Op de succesvolle start tegen FC Porto volgde een overwinning op Olympique Marseille.

In de achttiende minuut werd de ban gebroken. De Franse middenvelder Valentin Rongier leverde de bal knullig in bij Kevin De Bruyne, die vervolgens van de gelegenheid gebruik maakte om Ferrán Torres van dichtbij te laten scoren.

De twintigjarige aanvaller werd daarmee de jongste Spanjaard die in drie opeenvolgende wedstrijden in de Champions League tot scoren kwam. Naast zijn treffers voor Man City deed hij vorig seizoen namens Valencia tegen Atalanta Bergamo van zich spreken.

Het doelpunt was een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Man City, dat voor rust zeventig procent balbezit had, maakte diep in in de tweede helft een einde aan de onzekerheid, Marseille, dat ondanks de achterstand nauwelijks tot aanvallen kwam, was na de 0-2 van İlkay Gündogan definitief verslagen. De 0-3 van Raheem Sterling was een bevestiging van het klasseverschil.

FC Porto
FC Porto
2 - 0
Olympiakos Piraeus

Olympiakos Piraeus kon het succes van de openingsronde geen vervolg geven. De Grieken sneden zich na elf minuten in de vingers. Aanvoerder Andreas Bouchalakis leverde de bal knullig in. Dat bleek de voorbode van de 1-0 van Fabio Vieira, die de eerste kans voor FC Porto direct benutte. Olympiakos kon ook met de ingebrachte PSV-huurling Bruma de schade niet meer repareren. Sterker nog, Sergio Oliveira stelde de zege voor FC Porto veilig.