FIFA weigert om beslissend WK-kwalificatieduel opnieuw te laten spelen

Reacties

Als een verrassing komt het niet, maar Algerije moet deelname aan het WK in Qatar nu echt definitief uit het hoofd zetten. Wereldvoetbalbond FIFA heeft geen reden gezien om met het verzoek van de Noord-Afrikanen om het kwalificatieduel met Kameroen over te spelen in te stemmen.

FIFA weigert om beslissend WK-kwalificatieduel opnieuw te laten spelen
© Pro Shots

Algerije verloor in maart na verlenging van Kameroen (1-2) en daardoor plaatsten Andre Onana en co zich voor het WK. Daar legden de Algerijnen zich echter niet zomaar bij neer: zij beklaagden zich over een arbitrale fout van scheidsrechter Bakary Gassama, die een goal van Eric Maxim Choupo-Moting goedkeurde. Dat had volgens Algerije vanwege een duwfout echter nooit mogen gebeuren.

'We hebben bezwaar aangetekend tegen de schandalige arbitrage die de uitslag van de play-off-wedstrijd Algerije-Kameroen heeft vertekend', liet Algerije in een statement weten. 'We zijn vastbesloten om alle wettelijk toegestane middelen te gebruiken om het recht te laten zegevieren en de wedstrijd opnieuw te spelen.'

De FIFA nam zijn tijd voor een beslissing hierover, maar heeft niet verrast: de wedstrijd wordt niet overgespeeld en de uitslag blijft gewoon staan. Kameroen mag zich nu definitief gaan verheugen op het WK. Voor de poulefase is de ploeg gekoppeld aan Brazilië, Servië en Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.