FIFA straft Alli voor opsteken middelvinger

Reacties

Dele Alli is door de FIFA voor één duel geschorst vanwege het opsteken van zijn middelvinger tijdens de interland tegen Slowakije in september. Volgens de Engelsman ging het om een grapje met zijn ploeggenoot Kyle Walker, maar de wereldvoetbalbond erkent die lezing niet.

FIFA straft Alli voor opsteken middelvinger

De middenvelder verklaarde zijn handeling als volgt: 'Even voor de duidelijkheid, het gebaar was een grap tussen mij en mijn goede vriend Kyle Walker. Excuses voor de veroorzaakte opschudding.' Bondscoach Gareth Southgate dacht ook niet aan een gemene actie. 'Ze (Walker en Alli, red.) hebben soms een vreemde manier van communiceren.'

De verklaringen ten spijt startte de FIFA een onderzoek naar het voorval, waarna de FA in de bres sprong voor Alli door beelden op te sturen naar de FIFA die zijn onschuld zouden moeten bewijzen. Desondanks kwam de bond tot de conclusie dat het gebaar 'beledigend en onsportief' was. Naast de schorsing krijgt de 21-voudig international ook een boete van vijfduizend Zwitserse franken, omgerekend ongeveer 4.360 euro.

Alli mist door de straf het WK-kwalificatieduel in eigen land met Slovenië op donderdag 5 oktober. Drie dagen later kan de speler van Tottenham Hotspur wel in actie komen in de uitwedstrijd tegen Litouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.