FA wil Alli's onschuld bewijzen met video na middelvingerincident

Reacties

The Football Association (FA) wil Dele Alli vrijpleiten bij de FIFA. De Engelse voetbalbond heeft een video opgestuurd van het middelvingerincident dat onlangs veel stof deed opwaaien. Met die beelden wil de FA Alli's onschuldigheid bewijzen, zo meldt de BBC.

FA wil Alli's onschuld bewijzen met video na middelvingerincident

De speler van Tottenham Hotspur stak zijn middelvinger op in de laatste interland thuis tegen Slowakije. Velen dachten dat Alli zijn handgebaar bedoeld was voor scheidsrechter Clément Turpin, maar zelf zei Alli dat het om iets vriendschappelijks ging met zijn vriend en ex-ploeggenoot Kyle Walker. Bondscoach Gareth Southgate zei zelfs dat beide Engeland-spelers een 'vreemde manier van communiceren' hebben, maar de FIFA startte toch een vooronderzoek.

De FA wil het vooronderzoek beïnvloeden door het laten zien van een video, die laat zien dat Alli's middelvinger was bedoeld voor Walker. De zaak wordt momenteel bekeken door een disciplinair comité, alvorens aan het einde van de maand september hoogstwaarschijnlijk een uitspraak volgt. Voorlopig mag Alli dus 'gewoon' uitkomen voor The Three Lions.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.