FIFA stomverbaasd door onderzoek naar criminele activiteiten Infantino

Reacties

De FIFA begrijpt niet waarom de Zwitserse aanklager een onderzoek is gestart naar Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond. Dat blijkt uit een statement dat zondag naar buiten is gekomen.

FIFA stomverbaasd door onderzoek naar criminele activiteiten Infantino
© Pro Shots

Afgelopen donderdag werd bekend dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar Infantino, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan criminele activiteiten. De aanklager werd vorige week aangesteld om onderzoek te doen naar de verhoudingen tussen Infantino en Zwitserse procureur-generaal Michael Lauber. Die nam onlangs plotseling ontslag naar aanleiding van de ophef die ontstond over een aantal vermeende formele en informele ontmoetingen met Infantino.

In de rechtbank werd geconcludeerd dat Lauber die ontmoetingen had geprobeerd te verhullen en erover had gelogen tegen zijn leidinggevenden, terwijl zijn eigen bureau juist onderzoek deed naar beschuldigingen van corruptie bij de FIFA. 'Ik ontken stellig dat ik heb gelogen, maar als u mij als federale aanklager niet gelooft, dan schaadt dat het openbaar ministerie. Daarom bied ik bij dezen mijn ontslag aan', reageerde de 54-jarige Lauber toen.

Daarop werd er dus een onderzoek ingesteld naar onder anderen Lauber en Infantino. Nadat de FIFA-voorzitter zelf al ontkende de regels te hebben overtreden, wordt hij nu gesteund door de wereldvoetbalbond. 'Er was en is geen enkele reden voor een onderzoek, omdat er niets is gebeurd wat ook maar líjkt op criminele activiteiten', zo is de FIFA stellig. 'Er is totaal niets dat erop wijst dat er iets niet volgens de regels is gegaan.'

En dus blijft Infantino (hangende het onderzoek) gewoon zijn werk doen. 'De aanklager heeft geen enkele serieuze aanleiding voor het openen van een onderzoek kunnen presenteren, alle details over de inhoud van deze zaak ontbreken. De president van de FIFA zal zijn functies dus volledig uitvoeren en blijft samenwerken met alle autoriteiten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.