Het oude liedje? FIFA-baas Infantino in grote problemen

Reacties

De Zwitserse aanklager is een onderzoek begonnen naar Gianni Infantino. De voorzitter van de FIFA zou zich schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten.

Het oude liedje? FIFA-baas Infantino in grote problemen
© Pro Shots

De aanklager werd vorige week aangesteld om onderzoek te doen naar de verhoudingen tussen Infantino en Zwitserse procureur-generaal Michael Lauber. Die nam afgelopen week plotseling ontslag naar aanleiding van de ophef die ontstond over een aantal vermeende formele en informele ontmoetingen met Infantino.

In de rechtbank werd geconcludeerd dat Lauber die ontmoetingen had geprobeerd te verhullen en erover had gelogen tegen zijn leidinggevenden, terwijl zijn eigen bureau juist onderzoek deed naar beschuldigingen van corruptie bij de FIFA. 'Ik ontken stellig dat ik heb gelogen, maar als u mij als federale aanklager niet gelooft, dan schaadt dat het openbaar ministerie. Daarom bied ik bij dezen mijn ontslag aan', reageerde de 54-jarige Lauber toen.

Nu is een onderzoek gestart naar Infantino, Lauber en nog een aantal andere betrokkenen. The Independent meldt dat de aanklager indicaties van crimineel gedrag heeft gevonden die in verband staan met de hierboven besproken ontmoetingen. Zowel Infantino als Lauber ontkent tegenover het Engelse medium enige regels te hebben overtreden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.