FIFA-ranking: Oranje trekt stijgende lijn onder Koeman door

Reacties

Het Nederlands elftal is op basis van de FIFA-ranking de nieuwe nummer zeventien van de wereld. Oranje is twee plaatsen gestegen op de ranglijst van de wereldvoetbalbond.

FIFA-ranking: Oranje trekt stijgende lijn onder Koeman door

Het Nederlands elftal profiteert op de FIFA-ranking van de daling van Kroatië (-2) en de vrije val van Tunesië (-7). De ploeg van Ronald Koeman is na Chili het hoogst gekwalificeerde landenteam dat het WK mist en heeft nog maar een kleine achterstand op Colombia (zestiende) en Mexico (vijftiende).

De toptwintig van de FIFA-ranking.
De toptwintig van de FIFA-ranking.

Oranje komt in september pas weer in actie. Dan wacht eerst een oefenwedstrijd tegen Peru en is er vervolgens een confrontatie met Frankrijk bij de aftrap van de Nations League.

Hieronder een korte uitleg van de nieuwe UEFA-competitie:

De landen spelen tussen september en november 2018 een hele competitie. De winnaars van de vier groepen nemen het in juni 2019 tegen elkaar op met als inzet de eindzege in de eerste editie van de Nations League, terwijl de hekkensluiters degraderen naar Divisie B. Ook in andere Divisies is er sprake van promotie en degradatie.

Met de komst van de Nations League gaat ook de kwalificatieperiode voor het volgende EK deels op de schop. Het Europese eindtoernooi - een speciale editie, afgewerkt in dertien landen - bestaat net als in 2016 uit 24 deelnemers. Twintig landen plaatsen zich via de reguliere kwalificatie, die pas in maart 2019 begint en dus niet vlak na het WK. Er worden tien kwalificatiepoules geformeerd, waarvan de toptwee zich plaatst voor het EK.

Hoe worden de andere vier EK-tickets verdeeld? Per Nations League-divisie gaan de beste vier landen die zich niet via de reguliere route voor het EK hebben geplaatst de strijd met elkaar aan om één EK-ticket. Deze play-offs worden in maart 2020 afgewerkt. Als alle teams uit bijvoorbeeld Divisie A zich via de normale weg al hebben gekwalificeerd, wordt er geschoven met landen. De exacte procedure hiervoor wordt later duidelijk.

De Nations League: hoe werkt het ook alweer?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.