FIFA ontkent betrokkenheid bij experimenteel toernooi in Zeist

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA heeft laten weten dat het niet betrokken is bij de Future of Football Cup, een innovatief toernooi dat afgelopen week werd georganiseerd op de KNVB Campus in Zeist.

FIFA ontkent betrokkenheid bij experimenteel toernooi in Zeist

Tijdens wedstrijden op de Future of Football Cup werd geëxperimenteerd met nieuwe spelregels, zoals een intrap in plaats van een inworp, ongelimiteerde wisselmogelijkheden, tijdstraffen en zuivere speeltijd. In verschillende media werd gesuggereerd dat de FIFA achter dit concept zat, maar dat gerucht wordt door de voetbalbond ontkracht.

In een officieel statement geeft de FIFA aan dat het geen aanleiding ziet om de afwijkende spelregels te testen en dat soortgelijke wijzigingen ook niet op de agenda staan bij spelregelcommissie IFAB.

Aan de Future of Football Cup, die werd uitgezonden door ESPN, deden de beloftenteams van PSV, SC Heerenveen, AZ, Club Brugge en RB Leipzig mee. Het doel was om de effecten van de nieuwe spelregels te bekijken. Daarbij werd onder meer de aantrekkelijkheid voor de toeschouwers en de intensiteit voor spelers onder de loep genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.