FIFA houdt boot af: 'We gaan charge Zúñiga onderzoeken'

Reacties

De disciplinaire commissie van de FIFA gaat de overtreding van Camilo Zúñiga op Neymar, die daardoor een rugwervel brak, nader onderzoeken.

FIFA houdt boot af: 'We gaan charge Zúñiga onderzoeken'

In de 86ste minuut, toen Colombia tegen een 2-1 achterstand aankeek tegen Brazilië, plantte Zúñiga zijn knie in de rug van Neymar, die met een brancard van het veld gedragen moest worden. Later werd bekend dat de sterspeler van Brazilië door een gebroken rugwervel dit WK niet meer in actie kan komen.

Een woordvoerder van de wereldvoetbalbond gaf de volgende verklaring over het incident. 'De disciplinaire commissie van de FIFA gaat alle elementen die we tot onze beschikking hebben analyseren: de beelden en het wedstrijdverslag van de scheidsrechter. Vervolgens wordt er besloten of er al dan niet actie wordt ondernomen.'

Hiermee verwijst de FIFA naar de standaardprocedure en wordt de boot dus afgehouden. Waarschijnlijk kan de disciplinaire commissie niet eens actie ondernemen, want de charge van Zúñiga op Neymar werd beoordeeld door scheidsrechter Carlos Velasco, die de voordeelregel toepaste. Indien dat ook blijkt uit zijn rapportage van het duel, dan is verdere strafvervolging onmogelijk.

         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.