FIFA-bestuurder hekelt dreigement en koers UEFA

Reacties

De UEFA heeft met de dreigende taal aan het adres van de Europese bonden een heel verkeerd signaal gegeven. Dat vindt Michel D'Hooghe, de Belgische voorzitter van het medisch comité van de FIFA.

FIFA-bestuurder hekelt dreigement en koers UEFA
© Pro Shots

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin herhaalde dat het eerder afbreken van het seizoen grote gevolgen kan hebben voor de deelnames aan de Europese competities. Dat kan gelden voor Nederland en voor België, dat volgende week waarschijnlijk besluit het seizoen niet meer te hervatten.

'Of de dreigementen die de UEFA uit onbegrijpelijk zijn? Ik kan alleen spreken vanuit mijn medische achtergrond. En dan zeg ik: dreigen of niet dreigen, hier gaat één ding voor. En dat is onze sporters beschermen', aldus D'Hooghe.

In de ogen van D'Hooghe heeft de UEFA de verkeerde prioriteiten. 'Ik heb in mijn lange loopbaan geleerd dat er een weegschaal bestaat tussen gezondheid en de economie. Meestal haalt de economie het, maar als er nu één ogenblik is waarop de gezondheid alle prioriteit moet krijgen, dan is het nu wel.'

D'Hooghe voorziet nare gevolgen. 'De economische aspecten wegen niet op tegen de gezondheid van honderden mensen. Trainingen, voetballen achter gesloten deuren... Men mag dat niet doen. De spelers zouden dan ook samenkomen in de kleedkamers. Mochten ze het voetbal toch toelaten, dan voorspel ik dat we heel snel weer een coronauitbraak zullen hebben bij één van de ploegen. En dan moet een team opnieuw in quarantaine.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.