Eredivisie CV ziet twee scenario's voor afronding seizoen

Reacties

De Eredivisie CV is vrijdagmiddag met een statement gekomen over de afronding van het betaald voetbal seizoen 2019/20.

Eredivisie CV ziet twee scenario's voor afronding seizoen
© Pro Shots
ECV-directeur Mattijs Manders.

Het voetbal in Nederland ligt al een kleine maand stil vanwege het coronavirus. Onlangs maakte de regering bekend dat er pas vanaf 1 juni eventueel weer gevoetbald kan worden. Sommige clubs staan daarvoor open, anderen niet. Ajax nam deze week bijvoorbeeld stelling: de Amsterdammers vinden dat er een streep door het seizoen gezet moet worden en kregen later bijval van onder meer AZ en PSV.

Vrijdag reageerde de UEFA op die voornemens. 'België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen', zei voorzitter Aleksander Ceferin in gesprek met ZDF. Nu is dus ook de Eredivisie CV met een statement gekomen, in een poging wat meer duidelijkheid te scheppen. De ECV houdt rekening met twee scenario's:

1. De competitie wordt – enkel en alleen dit als veilig wordt bestempeld door het RIVM – hervat en uitgespeeld. Hierbij is het streven dat alle competities in Europa uiterlijk 3 augustus zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni, of zoveel eerder als mogelijk, zal worden gestart met hervatting van de competities.

2. De competitie wordt definitief stopgezet. De consequenties worden hiervan in kaart gebracht. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie onderzoeken tevens op welke manieren de betaald voetbalclubs in Nederland ondersteund kunnen worden in deze problematiek.

Komende dinsdag 7 april worden beide scenario's met de clubs en andere betreffende organisaties besproken. De ECV benadrukt dat ieders gezondheid het vertrekpunt blijft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.