Feyenoord ziet in Bozenik toekomstig opvolger Jørgensen

Reacties

Róbert Bozenik heeft zich in de kijker gespeeld bij Feyenoord. De twintigjarige spits maakt dit seizoen een goede indruk bij MSK Zilina en dat is ook in Rotterdam-Zuid opgevallen. Bozenik wordt de kwaliteiten toegedicht om Nicolai Jørgensen op termijn te vervangen.

Feyenoord ziet in Bozenik toekomstig opvolger Jørgensen
© Pro Shots

Feyenoord is nadrukkelijk op zoek naar aanvallende versterking, omdat de club op dit moment geen serieus alternatief heeft voor spits Jørgensen. Hoewel de Deense international in de eerste seizoenshelft zijn topvorm zelden etaleerde, is er nog wel veel vertrouwen in zijn kwaliteiten.

Ondanks dat vertrouwen hoopt Feyenoord deze maand nog een spits aan de selectie toe te voegen. Bozenik wordt vooral gezien als een interessante speler met het oog op de toekomst, die nu rustig kan rijpen als stand-in van Jørgensen. Eerder werd al bekend dat Feyenoord een lijntje heeft uitgegooid naar Russisch international Aleksandr Kokorin van Zenit Sint-Petersburg, de oude club van Feyenoord-trainer Dick Advocaat.

Bozenik was dit seizoen goed voor drie doelpunten en vier assists in zestien competitieduels voor MSK Zilina. De Slowaak kwam inmiddels ook al acht keer uit voor de nationale ploeg en was in die interlands vier keer trefzeker.

Middenveld
Advocaat hoopt ook zijn middenveld nog te versterken deze transferperiode. De trainer wil ervaring en scorend vermogen toevoegen aan die linie. Eén van de namen die valt om die vacature in te vullen, is die van Oguzhan Özyakup. De Turkse international is mogelijk op huurbasis beschikbaar nu hij bij zijn club Besiktas geen basisspeler meer is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.