Feyenoord vertrouwt megaklus in De Kuip toe aan Arnesen

Reacties

Frank Arnesen wordt de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De Rotterdammers melden op de officiële website van de club dat de Deen in januari begint aan zijn klus in De Kuip. Ook heeft Feyenoord een financieel directeur aangetrokken. Pieter Smorenburg begint per direct.

Feyenoord vertrouwt megaklus in De Kuip toe aan Arnesen
© Pro Shots

De komst van Arnesen hing al een tijdje in de lucht. Na het vertrek van Martin van Geel in maart als technisch directeur lukte het Feyenoord niet om een opvolger te vinden. Sjaak Troost nam zodoende op interim-basis de taken als op zich. In de tussentijd is druk verder gezocht naar een definitieve opvolger en daarbij kwamen de Rotterdammers uit bij Arnesen.

Arnesen werd door Troost en Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, gepolst toen hij nog werkzaam was bij Anderlecht. Daar had hij immers een aflopend contract. Arnesen werd echter begin oktober al ontslagen na de dramatische seizoensstart van Paars-wit en zo kan hij nu al instappen bij Feyenoord. De Deen begint na de jaarwisseling.

'Feyenoord is natuurlijk een prachtige club, maar niet alleen daarom kijk ik ernaar uit in Rotterdam aan de slag te gaan', zegt Arnesen op de website van Feyenoord. 'Het moment voelt gewoon goed. De basis en een flink aantal randvoorwaarden voor het bedrijven van topsport zijn de laatste jaren op orde gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe accommodaties voor het eerste elftal en voor de jeugdopleiding die zijn gerealiseerd. Bovendien proef je bij iedereen die je spreekt dat de mensen veranderingsgezind zijn, in die zin dat ze open staan voor nieuwe ideeën en impulsen. Dat is een klimaat waarin ik graag werk en succesvol denk te kunnen zijn.'

Naast een nieuwe technisch directeur krijgt Feyenoord dus ook een financieel directeur. De 54-jarige Smorenburg was tot voor kort financieel directeur bij K3Delta, een bedrijf actief in het winnen, verwerken en leveren van zand, grind en klei. Van Bodegom over de aanstelling van Smorenburg: 'Binnen de club is iedereen ervan overtuigd dat het goed is dat we weer een financieel directeur krijgen. Feyenoord is gezond. De ambitie is niet alleen om dat te blijven, maar juist om grote stappen te zetten. Bij de strategiebepaling, bij het verkennen van alle opties en de uitwerking ervan is grote expertise op financieel gebied noodzakelijk. Met Pieter Smorenburg hebben we die nu in huis.'

Podcast over Frank Arnesen: 'Hij moet een totale omslag maken bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.