Arnesen in de startblokken om Van Geel op te volgen bij Feyenoord

Reacties

Frank Arnesen moet in de winterstop al de nieuwe technisch directeur van Feyenoord worden. Eigenlijk zou de 63-jarige Deen aan het einde van het seizoen in dienst moeten treden, maar omdat Arnesen onlangs ontslagen werd bij Anderlecht staat niets een eerder dienstverband in de weg.

Arnesen in de startblokken om Van Geel op te volgen bij Feyenoord
© Pro Shots

Na het vertrek van Martin van Geel in maart als technisch directeur lukte het Feyenoord niet om een opvolger te vinden. Sjaak Troost nam zodoende op interim-basis de taken als op zich. In de tussentijd is druk verder gezocht naar een definitieve opvolger en daarbij kwamen de Rotterdammers uit bij Arnesen.

Arnesen is door Troost en Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, gepolst toen hij nog werkzaam was bij Anderlecht. Daar had hij immers een aflopend contract. Arnesen werd echter begin oktober al ontslagen na de dramatische seizoensstart van Paars-wit. In de eerste acht wedstrijden werden slechts vijf punten gepakt, waarna de Belgische club harde maatregelen nam. Niet alleen kwam Frank Vercauteren als nieuwe coach om Vincent Kompany te ontzorgen, ook Arnesen moest het veld ruimen.

Eerder was Arnesen al technisch manager bij Tottenham Hotspur, Chelsea, Hamburger SV, Metalist Charkov en PAOK Saloniki. Ook bij PSV bekleedde de Deen verschillende functies.

Algemeen directeur
Ook de positie van algemeen directeur is nog vacant. Eind vorige maand werd Mark Koevermans benoemd tot algemeen directeur ad interim na het vertrek van Jan de Jong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uit ons archief: een portret van de sportief directeur die Anderlecht weer op de kaart moest zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.