Feyenoord verspeelt dure punten op bezoek bij RKC

Bij een overwinning op RKC Waalwijk had Feyenoord met een gerust hart de topper tussen Ajax en PSV kunnen kijken. Dat zal nu anders zijn, aangezien het elftal niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen de Waalwijkers.

Feyenoord verspeelt dure punten op bezoek bij RKC

De Rotterdammers begonnen oppermachtig. Al in de eerste minuut was clubtopscorer Graziano Pellè gevaarlijk door een voorzet van Jordy Clasie tussen de palen te koppen. Doelman Jeroen Zoet had moeite de bal te controleren, maar dat had geen consequenties.

Feyenoord bleef de dominerende partij. Een hard schot van John Goossens was de tweede grote mogelijkheid, maar ook bij zijn inzet stond keeper Zoet op te letten. Dat Feyenoord in de twaalfde minuut alsnog op voorsprong kwam, was dan ook geen verrassing.

Een overtreding van Ard van Peppen op Ruben Schaken (foto onder) resulteerde in een strafschop, die Pellè uiterst koelbloedig in de hoek schoot. Na de voorsprong nam de ploeg van Ronald Koeman wat gas terug, maar leek het zich niet te beseffen dat RKC op de counter aan het loeren was. Door het gas terug nemen, leek ook de concentratie bij Feyenoord te verslappen. Kansen werden nauwelijks gecreëerd, waardoor de Waalwijkers rustig mochten afwachten om toe te slaan.

Met slordig balverlies van Jean-Paul Boëtius kreeg RKC wat het wilde. Geen enkele Feyenoord-verdediger pakte Sander Duits aan. Hij hield het overzicht en schoof de bal achter de ook weifelende sluitpost Erwin Mulder.

Het slotoffensief van Feyenoord bleef uit. Alleen aanvoerder Stefan de Vrij had koppend nog voor een treffer kunnen zorgen. Het elftal van trainer Erwin Koeman verdedigde goed en liet Feyenoord lastig aan voetballen toe komen. Illustrerend was de vrije trap van Ruud Vormer, die huizenhoog achter het doel van Zoet eindigde.

Zodoende verliest Feyenoord, net als concurrent Vitesse dat zaterdagavond met 3-3 gelijkspeelde tegen Roda JC Kerkrade, twee dure punten in de strijd voor het kampioenschap. Feyenoord blijft vierde met zestig punten, Vitesse heeft er 61. PSV heeft er ook zestig, maar de Eindhovenaren spelen nog tegen koploper Ajax (63 punten).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen