Feyenoord treft veel oude bekenden in Champions League-poule

Reacties

Feyenoord is in de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Atlético Madrid, Lazio en Celtic.

Feyenoord treft veel oude bekenden in Champions League-poule
© Pro Shots

Atlético Madrid
De vorige ontmoeting van Feyenoord met Atlético Madrid ligt nog vers in het geheugen. In een vriendschappelijke ontmoeting in De Kuip werd het niet zo vriendelijk twee jaar geleden.

Feyenoord won tijdens de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-1 van de kampioen van Spanje. Diego Simeone baalde daar overduidelijk van en deelde na het laatste fluitsignaal zelfs nog een beuk uit aan Arne Slot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Atlético Madrid komt Feyenoord één hele grote bekende tegen: Memphis Depay. De aanvaller begon goed aan het seizoen met twee doelpunten, maar is voorlopig wel uit de roulatie. Memphis viel uit tegen Rayo Vallecano en is naar verwachting drie weken uitgeschakeld.

Lazio
Feyenoord treft met Lazio een tegenstander die het maar al te goed van de afgelopen seizoenen kent. Afgelopen seizoen zaten de Rotterdammers nog in de groepsfase van de Europa League opgescheept met de Romeinen.

Toen draaide de eerste ontmoeting uit op een 4-2 nederlaag in de Italiaanse hoofdstad. In het laatste groepsduel deed Feyenoord Lazio juist pijn. Dankzij Santiago Giménez werd met 1-0 gewonnen in De Kuip, ging Feyenoord een ronde verder en werd Lazio veroordeeld tot Conference League-voetbal. Daar werden de Italianen uitgeschakeld door AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Celtic
De clash met Celtic is een reprise van de finale van de Europacup I in 1970 voor Feyenoord. Voor de vorig jaar overleden clubicoon Wim Jansen zou de loting speciaal zijn geweest. Hij was in het seizoen 1997/98 trainer bij Celtic.

De bekendste speler in de huidige selectie van Celtic is waarschijnlijk Joe Hart. Hij stond jarenlang onder de lat bij Manchester City en het nationale team van Engeland. Op 36-jarige leeftijd is hij nu de eerste keuze bij de kampioen van Schotland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.