Feyenoord: totaal afhankelijk van Berghuis

Reacties

Ook in de inhaalwedstrijd van woensdagavond tegen FC Groningen zal weer veel bij Feyenoord afhangen van de vorm van Steven Berghuis.

Feyenoord: totaal afhankelijk van Berghuis
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De aanvoerder is dit Eredivisie-seizoen rechtstreeks betrokken geweest bij liefst twintig van de 44 goals van de Rotterdammers, oftewel 45,5 procent. Berghuis maakte zelf dertien doelpunten en verzorgde zeven keer een assist.

Met zijn aantal doelpunten en assists staat Berghuis van de spelers van de traditionele topdrie op gelijke hoogte met Dusan Tadic (tien treffers en tien assists) en Donyell Malen (veertien goals en zes assists).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het verschil zit 'm in het feit dat de aanvallers van Ajax en PSV veel meer hulp hebben bij de totstandkoming van hun statistieken. Tadic creëert meer kansen, maar Berghuis schiet vaker en heeft meer passes op de helft van de tegenpartij.

Bij Ajax en PSV valt op dat Antony, Davy Klaassen, Eran Zahavi, Noni Madueke en Philipp Max ook beslissend zijn in de aanvoer en dat bij Feyenoord slechts Jens Toornstra een bijdrage levert. De conclusie is dus dat de Rotterdammers totaal afhankelijk zijn van Berghuis.

In de nieuwe VI staat een uitgebreid verhaal over Steven Berghuis, waarbij ook zijn toekomst aan de orde komt. Lees op VI PRO het hele artikel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.