Feyenoord-tiener Benita maakt indruk op Slot en hoopt op meer speelkansen

Reacties

Mimeirhel Benita (18) begon zondagmiddag bij Feyenoord in de basis tegen Olympique Lyonnais en zijn officieuze basisdebuut smaakt naar meer voor het talent. Trainer Arne Slot toonde zich tevreden over het optreden van de tiener.

Feyenoord-tiener Benita maakt indruk op Slot en hoopt op meer speelkansen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Benita kwam vorig seizoen in de Eredivisie niet in actie, maar liet zich wel een aantal keer in het eerste elftal zien tijdens de Conference League. De jeugdinternational hoopt zich deze zomer nadrukkelijker in de kijker te spelen van Slot.

Tegen Lyon werd Benita na ruim een uur spelen vervangen. 'Ja, het was een goede wedstrijd van mijn kant', zei de rechtsback op de clubsite van Feyenoord. 'Op naar meer. Ik hoop nog vaak in de basis te mogen starten.'

Taaie voorbereiding
In het duel met Lyon hield Benita volgens Slot goed stand tegen directe tegenstander Karl Toko Ekambi. 'Ik vond dat Mimeirhel zich prima heeft laten zien tegen een sterke ploeg en directe tegenstander. Hij had ook een aantal uitstekende aanvallende acties', oordeelde de trainer van Feyenoord.

Dat Feyenoord in de voorbereiding in drie keer van de vier oefenwedstrijden onderuit ging, zegt volgens Benita niet veel. 'We hebben een taaie voorbereiding gehad. De resultaten waren minder, maar die zeggen niet zoveel. In de competitie is alles anders', aldus Benita. Feyenoord oefent woensdag nog tegen NAC en zondag tegen Osasuna (achter gesloten deuren). Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint voor Feyenoord op zondag 7 augustus thuis tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.