Feyenoord shopt twee keer op dezelfde dag in Engeland

Reacties

Yankuba Minteh is Feyenoorder. De achttienjarige vleugelaanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Newcastle United. Dat nieuws maakten de Rotterdammers maandagavond wereldkundig.

Feyenoord shopt twee keer op dezelfde dag in Engeland
© Pro Shots

Minteh is door Newcastle gekocht van Odense BK voor een bedrag dat om en nabij de 7 miljoen euro zou bedragen, als je de Engelse pers mag geloven. Manager Eddie Howe ziet in de Gambiaan nog geen meerwaarde voor zijn eerste elftal en heeft dus besloten hem een jaartje te laten rijpen bij de kampioen van de Eredivisie.

Minteh, zo maakt Feyenoord bekend, sluit in de voorbereiding aan bij de hoofdmacht van de ploeg. De loting voor de Champions League zou zijn tijdelijke en permanente werkgever bovendien aan elkaar kunnen koppelen: Feyenoord weet sinds zaterdag dat het in de eerste pot belandt tijdens de trekking eind augustus, terwijl The Magpies in de derde of de vierde pot terecht gaan komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanwinst heeft zelf ook gereageerd op zijn overgang, op de clubwebsite zegt hij het volgende. 'Ik verheug me erop om voor de regerend landskampioen te gaan spelen. Het is een eer om het shirt van Feyenoord te dragen. Ik ben dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om me als voetballer te verbeteren. Ik weet zeker dat Feyenoord me gaat helpen om mijn doelen te bereiken – net als dat ik ervan overtuigd ben dat ik Feyenoord op mijn beurt kan helpen in de sportieve ambities.’

Feyenoord heeft een slagvaardige maandag achter de rug: eerder op de dag werd de naam van een andere versterking bekend die over enkele weken traditiegetrouw uit de helikopter zal klimmen op de Open Dag. Antef Tsoungui, een Belgische verdediger, komt over van Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.