Feyenoord-reserve Tapia goud waard, PSV'er Lozano onderuit

Peru heeft in aanloop naar het WK in Rusland van komende zomer vertrouwen getankt tegen IJsland. Mexico lukte dat niet, het ging onderuit tegen Kroatië.

Peru - IJsland 3-1
Waar Renato Tapia bij Feyenoord weer is gedegradeerd tot bankzitter, geldt hij als een steunpilaar bij de nationale ploeg van Peru. Ook tegen IJsland maakte de verdediger annex middenvelder weer een uitstekende indruk. Al in de derde minuut zette Tapia zijn land op voorsprong met een rake kopbal.

Jon Gudni Fjoluson bracht IJsland, waar PSV'er Albert Gudmundsson op de bank bleef, nog wel op gelijke hoogte, maar uiteindelijk liep Peru uit naar een 3-1 overwinning dankzij doelpunten van Raúl Ruidiaz (intikker) en oudgediende Jefferson Farfán (van richting veranderd schot).

Mexico - Kroatië 0-1
Met een aantal beoogde basisspelers op de bank ging Mexico onderuit tegen Kroatië. Daar kon ook Hirving Lozano, die net als Andrés Guardado en Héctor Moreno wél aan de aftrap verscheen, niets aan veranderen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de 62ste minuut op naam van Ivan Rakitic. De sterspeler van de Kroaten benutte een strafschop.

Hirving Lozano was de meest dreigende Mexicaan, maar kon het verschil niet maken tegen Kroatië.

Verenigde Staten - Paraguay 1-0
De interland tussen twee landen die komende zomer schitteren door afwezigheid op het WK werd gewonnen door de Verenigde Staten. Bij Team USA vierde Andrija Novakovich zijn debuut. De aanvaller, die door Telstar wordt gehuurd van Reading, viel in de 77ste minuut in voor Bobby Wood, die vlak voor rust middels een benutte strafschop voor het enige doelpunt zorgde. Novakovich was in de slotfase nog bijna trefzeker.