Feyenoord plaatst zich ondanks verlies voor groepsfase Conference League

Reacties

Feyenoord heeft zich voor de groepsfase van de Conference League geplaatst. De Rotterdammers beslisten het tweeluik vorige week in de Kuip al, door met 5-0 te winnen van Elfsborg.

Feyenoord plaatst zich ondanks verlies voor groepsfase Conference League
© Pro Shots
IF Elfsborg
IF Elfsborg
3 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Arne Slot stuurde twee andere spelers het veld in ten opzichte van vorige week. Wouter Burger verving de geblesseerde Marcos Senesi, Ofir Marciano stond in het doel vanwege de schorsing van Justin Bijlow.

Feyenoord was als eerste gevaarlijk. Tyrell Malacia kreeg een kans op de openingstreffer, maar Elfsborg-doelman Tim Rönning kon redding brengen. Een schot van Alireza Jahanbakhsh werd even later ook door de doelman over het doel getikt. Na nog wat dreiging van Feyenoord werd Elfsborg gevaarlijk. Nota bene Luis Sinisterra moest een kopbal van de lijn halen.

Drie minuten voor rust was het wel raak voor de Zweden. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd via de binnenkant van de paal door Johan Larsson binnengeschoten. Alexander Bernhardsson voegde daar, na een slechte inworp van Marcus Pedersen, nog een goal aan toe.

Guus Til zorgde er met zijn zesde Conference League-goal voor dat Feyenoord aansluiting vond. Luis Sinisterra bewaarde het overzicht aan de linkerkant van het veld en Til kon binnenschuiven: 2-1. Feyenoord liep daarna nog tegen één tegentreffer aan. Marokhy Ndione's schot werd van richting veranderd en belandde achter Marciano. Diezelfde doelman moest vijf minuten later nog ingrijpen. Hij zorgde ervoor dat het bij 3-1 bleef in Zweden.

Vitesse plaatste zich donderdag ook voor de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers wonnen met 2-1 van Anderlecht. AZ kan zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League als het een 2-0 nederlaag van vorige week tegen Celtic kan wegpoetsen. Vrijdag is om 13:00 uur de loting van de Europa League, om 13:30 uur volgt de loting van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.