Feyenoord-opponent Maccabi Haifa ontsnapt op valreep aan bittere pil

Reacties

Maccabi Haifa heeft in de aanloop naar het ontvangen van Feyenoord een nipte zege geboekt. Ook NS Mura, de aanstaande Europese opponent van Vitesse, was succesvol.

Feyenoord-opponent Maccabi Haifa ontsnapt op valreep aan bittere pil
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

'We willen echt een overwinning op Bnei Sakhnin', zei Barak Bakhar in de aanloop naar het eerste thuisduel van Maccabi Haifa van het seizoen. De Israëlische ploeg, die dinsdag Feyenoord in de Conference League ontvangt, kon op de valreep aan de uitgesproken wens van de coach voldoen.

Ondanks een overwicht werd halverwege de tweede helft de ban gebroken door Maccabi Haifa, dat het seizoen was begonnen met een doelpuntloos gelijkspel bij Hapoel Hadera. Omer Atzili werd de gevierde man bij de Feyenoord-opponent.

Zijn eerste treffer was nog niet genoeg voor de eerste driepunter én vertrouwen op weg naar het Conference League-duel van dinsdag. Raz Stain leek in de 86ste minuut met de gelijkmaker de avond van Maccabi Haifa en Bakhar te verpesten, maar Atzili gaf het competitieduel toch een mooi sluitstuk (2-1).

Mura
Mura
0 - 2
Vitesse
Vitesse

NS Mura kan met een goed gevoel toewerken naar het Conference League-duel met Vitesse. De Sloveense ploeg boekte in eigen land de tweede zege op rij. Een treffer van Zan Karnicnik bleek genoeg om de derby tegen Olimpija Ljubljana te winnen (1-0). Voor trainer Ante Simundza is het succes ongetwijfeld reden om met vertrouwen toe te werken naar de confrontatie met Vitesse. 'We moeten op Europees niveau spelen in deze derby's, waarin je fysiek en mentaal sterk moet zijn om te winnen', had hij vooraf gezegd. Getuige de uitslag slaagde zijn ploeg voor deze derby-test.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.