Feyenoord legt uit waarom Jahanbakhsh er niet bij is in Israël

Reacties

Feyenoord doet dinsdag in de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa geen beroep op Alireza Jahanbakhsh. De 28-jarige aanvaller blijft achter in Rotterdam doordat hij vanwege regels uit zijn thuisland Iran niet naar Israël mag reizen.

Feyenoord legt uit waarom Jahanbakhsh er niet bij is in Israël
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Iran erkent Israël niet en een stempel uit het land kan problemen opleveren voor Iraanse sporters. Voor Jahanbakhsh zou het tot gevolg kunnen hebben dat hij nooit meer voor de nationale ploeg mag uitkomen.

Dat is de reden voor Feyenoord om Jahanbakhsh niet te laten spelen tegen Maccabi Haifa. 'De club wil zo voorkomen dat de Iraniër in de toekomst mogelijk niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, iets wat een gevolg kan zijn voor sporters uit Iran die uit komen tegen Israëlische sporters', aldus de Rotterdamse club, die bevestigde dat Jahanbakhsh ook de thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa aan zich voorbij laat gaan..

 De aanvaller miste in 2016 als speler van AZ al de groepswedstrijden in de Europa League tegen Maccabi Tel Aviv.

Senesi
Trainer Arne Slot kon vrijdag Lutsharel Geertruida en Marcos Senesi weer verwelkomen op het trainingsveld. De twee verdedigers zijn herstellende van blessureleed, maar konden vrijdag alle oefeningen meedoen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Jahanbakhsh
Meer over Jahanbakhsh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.