Feyenoord mikt met nieuw beloftenteam op kwaliteitsimpuls voor selectie

Reacties

Feyenoord brengt vanaf komend seizoen een zelfstandig beloftenteam op de been. Dat melden de Rotterdammers op de clubsite.

Feyenoord mikt met nieuw beloftenteam op kwaliteitsimpuls voor selectie

Het beloftenelftal zal geleid worden door een eigen technische en medische staf en zal bestaan uit zestien spelers. Het team zal uitkomen in de reservecompetitie voor beloftenteams. Tegenover de komst van dit zelfstandige elftal staat het opheffen van Feyenoord Onder-18.

'Met het inrichten van een zelfstandig beloftenelftal zorgen we voor een extra brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Daarmee bieden we spelers een podium en de kans om zich langer door te ontwikkelen, om vervolgens de stap te kunnen maken naar de A-selectie. De afgelopen jaren deden we dat door spelers te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League', verklaart technisch directeur Martin van Geel de keuze.

'In deze opzet kan het beloftenteam wekelijks trainen en wedstrijden spelen en dient het dus als extra ondersteuning voor het eerste elftal. Bovendien kunnen spelers die terugkomen van een blessure hier terecht om ritme op te doen en minuten te maken, op weg naar hun rentree in Feyenoord 1', aldus de td.

'Uitschakeling is voor PSV vervelend en voor Feyenoord een ramp'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.