Feyenoord krijgt te maken met koploper met indrukwekkende stats

Reacties

Het ging niet gepaard met een doelpuntenfestijn, maar Partizan Belgrado heeft zondagmiddag de generale repetitie voor het Conference League-duel met Feyenoord in winst omgezet: het werd 0-1 tegen laagvlieger Subotica. De Servische koploper noteert indrukwekkende statistieken.

Feyenoord krijgt te maken met koploper met indrukwekkende stats
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
2 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Vlak nadat Feyenoord aan Partizan Belgrado werd gekoppeld, gaf Arne Slot hoog op van de Servische opponent. 'Je gaat snel de ranglijst bekijken en dan zie je dat we voor de verandering weer een ploeg treffen die in competitieverband nog niet heeft verloren. Ze hebben maar twee keer gelijkgespeeld, de andere wedstrijden wonnen ze. Met Slavia Praag hadden we dat eerder ook al.'

Slot had zijn woorden nog niet uitgesproken of Partizan Belgrado ging met 2-0 ten onder bij aartsrivaal Rode Ster Belgrado. Midweeks werd vervolgens afgerekend met Mladost (2-1), maar zondag leek een nieuwe domper aanstaande. De bezoekers, waar Queensy Menig na 59 minuten werd gewisseld, vonden maar geen gaatje in de muur van Subotica. Vijf minuten voor tijd bood een strafschop van Bibras Natcho uitkomst: 0-1.

Partizan Belgrado overlegt na 26 speelrondes een moyenne van 2,73 punten per wedstrijd. Geen koploper in de sterkste tien competities op basis van de coëfficiëntenranglijst presteert beter, zie onder. Servië is als nummer elf doorgeschoven in dit overzicht omdat Rusland door de UEFA is geschorst vanwege de inval in Oekraïne.

Feyenoord gaat donderdag eerst op bezoek bij Partizan Belgrado, een week later is De Kuip het decor van de return.

De beste koplopers in Europa:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.